Blog

Un conte a mig fer

Estic escrivint un conte. Comencem pel principi. En primer lloc va sorgir la idea: Vull escriure un conte per en Jan.

Quan va néixer ja li vaig escriure una cançó. El meu professor de guitarra em va deixar una de les seves partitures. Posar-li lletra va ser una de les coses més boniques i interessants que he fet mai. En Paco em va donar les normes i jo les vaig seguir. Ell també es va ocupar de posar-hi la música amb la seva guitarra i una alumna seva hi va posar la veu. Tot plegat va ser un projecte que ens va durar uns mesos fins que en va sortir un cd ( fet a casa, òbviament ) . Vam editar la partitura, vam crear una caràtula, vam registrar la cançó i ja vam tenir el producte fet. És d’estar per casa ? Si. Però que bonic.

Doncs ara vull fer el mateix amb un conte. Com sempre, o gairebé sempre, que escric un relat, la història s’escriu sola. Començo amb un o dos personatges, una idea primària del que serà el tema i l’argument i després, quan em poso a escriure, són els mateixos personatges els que ho decideixen tot. En el cas del conte els personatges són dos: en Jan i la gosseta Trufa. L’argument me’l reservo per quan el tingui acabat, que em farà il·lusió de compartir-lo amb vosaltres. Això si, aquest parell fan un bon equip.

Ara que la història està escrita l’estic corregint. També estic pensant que he de fer els dibuixos. No tinc ni idea de quants dibuixos ha de tenir el conte, ni sé quantes pàgines ha d’ocupar i quines mides ha de tenir. Per no saber, no sé ni com el convertiré en un conte editat com si fos de veritat. De moment, ja he trobat tutorials a youtube que ensenyen a fer dibuixos. Les meves mans no saben dibuixar. No. No en saben. Gens. Gens ni mica. Ni una mica. Així que tiraré de l’ajuda que tinc a casa i dels tutorials.

En tinc moltes ganes i, com que se m’ha posat entre cella i cella, de ben segur que, si tot va bé, el tindré acabat per Nadal. No hi ha res com tenir confiança :). Estic escrivint un conte!

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

2 comentaris

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: