Blog

4. El ren

Finlàndia

El ren també té cabuda al nostre pessebre. Tot hi té cabuda, les peces tradicionals i les no tradicionals. També en formen part les peces que estan pensades per penjar a l’arbre així com peces que no han estan pensades per cap d’aquestes finalitats . El nostre ren, a més, és molt més gran que qualsevol altra peça. Dit col·loquialment, canta molt, però volem que hi sigui.

Aquest ren el vam comprar a Finlàndia, prop del llac que tant m’agrada, el Pellosjärvi. El poble on el vam comprar es diu Savonlinna. No va ser la única figureta que hi vam comprar, més endavant en trobarem alguna més.

Ens diu la wikipedia que el ren és un Artiodàctil del subordre dels remugants, de la família dels cèrvids, d’uns 2 m de llargada, d’una alçada al voltant d’1,40 m a la creu i fins a uns 300 kg de pes. El patrimoni zootècnic de rens s’estima en 234.000 animals a Finlàndia, 200.000 a Suècia i 161.000 a Noruega.

Deia Anna Karenina, de Leo Tolstoy : ” Si busques la perfecció, mai no estaràs content. “

Cuidem-nos molt. Compartir cultures ens enriqueix.

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: