Nadal 2020

22. El llenyataire i el seu arbre

Suècia

De Suècia ens arriba aquest avi tant simpàtic. Acaba de talar el seu arbre de Nadal. Segur que pesa molt però per ell no ho sembla. És un home valent. M’he imaginat que , per ser tan fort, segur que s’alimenta molt bé. Així que m’he mogut per la xarxa per esbrinar quin és l’àpat tradicional suec en aquestes dates. Això és el que he trobat a laclau.cat:

“A les taules sueques ofereixen el julbord, un bufet amb una gran varietat de peix i carn fresca, on destaca el julskinka o pernil nadalenc i el lutfisk, una recepta elaborada amb un peix similar al bacallà. També s’hi troben mandonguilles de carn, coliflor i patates caramel·litzades.
Les postres típiques són el risgrynsgrot, un flam d’arròs a l’interior del qual afegeixen una ametlla, i sobretot les clàssiques galetes de gingebre i canyella.”

Els noms dels plats típics són ben difícils de llegir i de pronunciar, però ben fàcils de menjar i molt bons!

Cuidem-nos molt tots. Atipem-nos també.

Escrivia Henning Mankell: ” La gent sempre deixa empremta. Cap persona està exempta d’una ombra.”

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: