Desescalada

84. Vuitanta-quatre

Cada entrada , des de fa vuitanta-quatre dies, ve precedida d’un número, un per cada dia d’estat d’alarma per la pandèmia del Covid-19. Pel que sembla falten disset dies per què aquest estat d’alarma s’acabi. Haurem arribat a cent-u. Un número ben simpàtic i ben significatiu que probablement recordarem molt de temps.

Mentrestant, si la salut ens acompanya, i després si les ganes i el temps es conjuren a favor, seguiré per aqui sumant entrades. Haurà estat un repte d’allò més interessant i enriquidor del que ja en parlaré més detingudament al final d’aquest cicle d’entrades. Cada cosa al seu temps.

Com que avui és el dia vuitanta-quatre he volgut buscar-li la vida a aquest número i el que he trobat ha sigut això: ( Font: wikipedia )

No és poca cosa… No tots els números poden dir que son abundants, tetraédrics i compostos, oi?

A part d’un número , el 84 també és un grup musical, una linia de metro, un bus urbà, un carrer de moltes ciutats grans del mon, està inclòs en el títol d’una pel·lícula ( Summer of 84 ) , i en el d’un llibre de Murakami ( IQ84), i això són només uns pocs exemples.

També podem escriure el LXXXIV en diferents idiomes :

八十四 /  أربعة و ثمانون / tám muoi tu  / I-84  / seksen dört / themanini na nne / ochtó a ceathair / चौरासी / okdek kvar / 
ογδόντα τέσσερα
ოთხმოცდა­ოთხი
вісімдесят чотири
ប៉ែតសិបបួន

És ben bé que si ens avorrim és perquè volem.

El món està ple de coses molt interessants. Me’n vaig a investigar com són els números abundants i triangulars en suahili.

84 dies. Desescalant. D’un en un. Sumant.

Deia Pere Calders: ” Vaig néixer abans d’ahir i ja som demà passat”

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: