Blog

Llegint i viatjant des de casa

El llibre que vaig comprar fa pocs dies, “Canto jo i la muntanya balla” d’Irene Solà ha estat un encert. Em va captivar des de la primera pàgina i fins a l’última. Va aconseguir que em concentrés i que gaudís de la història, dels personatges, de les descripcions i de la bona literatura en català. Ahir, com que ja havia acabat aquesta lectura i tenia ganes de llegir quelcom ben diferent, vaig decidir recuperar un llibre de Ryszard Kapuscinski, ” Viatges amb Heròdot”.

Kapuscinsky fou periodista, reporter i escriptor polonès nascut el 1932 i mort el 2007. El primer llibre que en vaig llegir és “Eben”, un recull d’històries viscudes en primera persona durant els seus anys de treball de reporter per Àfrica entre el 1957 i el 1990. M’agradaria conèixer el continent africà però ara com ara ho veig com una fita molt llunyana.

“Viatges amb Heròdot” recull les vivències del periodista durant la dècada dels anys cinquanta, quan la redacció del diari polonès pel qual treballava el va enviar a la Índia. Kapuscinsky va viatjar amb un lllibre sota el braç, la Història d’Heròdot. Junts porten al lector a conèixer Índia des de múltiples perspectives i , com no, a mesura que avanço en la seva re-lectura van creixent les meves ganes de conèixer Índia de manera més profunda. Un altre punt a la llista de les coses que m’agradaria fer. Tot i que vaig viatjar a Índia fa anys, aquell viatge a Mumbai va ser un petit tastet de tot el que ofereix aquest gran país. Sempre havia sentit a dir que Índia és un país que, o bé t’enamora del tot o bé no t’atrau gens. No té terme mig. A mi em va enamorar. Absolutament.

Si em poso a pensar en viatges fets i pendents de fer la imaginació se me’n va fins a la Lluna!

Sort que la consciència no té límits ni fronteres 🙂

Bon diumenge a tothom.

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

2 comentaris

  • Manuel Esteban Pagès

    Tal com està el món, millor que viatgis cap a Mart, que allà el dia té 25 hores i encara no hi ha gaire ningú. Felicitats pels teus posts, que intento no perdre-me’n ni un!

    • Mar

      Tal com està el pati, potser si que Mart és un bon destí 😁. Moltes gràcies, jo també et llegeixo sempre, és sorprenent i molt interessant llegir-te.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: