Blog

El cafè s’ha refredatHe deixat la porta del bar oberta perquè fa molta calor i a aquesta hora, quan el sol encara no s’acaba de despertar, l’aire que entra és fresquet i alleugera una mica l’ambient sufocant d’aquest estiu.

Samba entra caminant molt lentament, amb el telèfon a la mà, les celles arrufades i els llavis fermament tancats. Té el cap a una altra banda. Sense esperar que m’ho demani, li poso un cafè ben calent al davant. Molt carregat i sense sucre. Com a ell li agrada.

El saludo com cada dia. Ell, amb un fil de veu, emet un so gutural, curt i fluix i fa un mínim gest amb el cap sense apartar la vista de l’aparell. No li dono conversa com faig sempre. Li llegeixo a la cara que avui no està per orgues

S’asseu a la cantonada més allunyada de la barra, amagat darrera la màquina escurabutxaques, al racó on hi deixo la premsa del dia.  Deixa el telèfon sobre el diari, alineat amb els seus ulls per no perdre’n detall.

Es treu les ulleres i es posa una barnilla a la boca mentre amb la mà dreta es frega el front com si volgués treure’n alguna cosa que li pesa molt a dins.

  Passats uns segons el seu telèfon emet una vibració que el sobresalta. S’encén la pantalla . Deixa les ulleres al costat del cafè. Amb una mà tecleja un codi per poder llegir el missatge i tot seguit, amb l’altra mà, es frega les celles i el front altra vegada.

Té els ulls fixats a la pantalla i s’està mossegant els llavis. Sigui el que sigui el que hi ha llegit, no pot ser gaire bo. Encara no ha tocat el cafè. Conec el client des de fa molt de temps i això només indica que alguna cosa no va bé.

Samba és un home actiu, decidit i molt enèrgic. El cafè de cada matí li desperta la xerrola. Les converses amb ell sempre són molt interessants i divertides. És un home intel·ligent. Com a mi m’agraden. Però avui Samba està inactiu, molt pensatiu, no parla i es mou lentament. No goso molestar-lo. Demà , quan torni li preguntaré com està.

El cafè s’ha refredat sense que Samba se n’hagi adonat. S’aixeca. Em mira fixament i em diu: – No el puc salvar. 

Surt del bar igual com ha entrat.

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: