confinament,  Desescalada

59. Bròquil i Bleda

Durant tot aquest confinament estem seguint un menú equilibrat. Fa força mesos em van donar unes quantes pàgines amb recomanacions del que cal menjar cada dia per tenir una alimentació sana. Ho vaig llegir tot i vaig començar a veure que s’havia de menjar peix no sé quantes vegades a la setmana, fruita cada dia, ous dos o tres dies, etc.

Així que vaig col·locar tota la informació en un calendari , de dilluns a diumenge, amb esmorzars, dinars i sopars. Que toca menjar peix tres dies a la setmana i sempre per dinar? Doncs apa, peix el dimarts, el dijous i el dissabte. Toca menjar un ou cada dos dies? Doncs aixó. Així em va quedar dibuixat un menú setmanal perfecte.

Sempre l’havia tingut a punt però no el feia servir mai perquè abans només sopàvem a casa. Des que es va iniciar el confinament, fem tots els àpats a casa així que era un moment ideal per fer servir aquesta planificació.

Ho hem fet cada dia sense gairebé ni una excepció. Ara bé, cal posar molta imaginació perquè no resulti avorrit menjar tanta sopa i tanta verdura. El cas és que, des de fa 59 dies m’agraden el bròquil, els espinacs i la bleda. Ves a saber quantes coses més m’agraden ara que abans no.

Tot el que dècades i més dècades i esforços de la mare no havien aconseguit mai, ho ha aconseguit un virus. Déu ni do.

59 dies de confinament. Desescalant.

Diu Ferran Adrià: “La cuina d’autor és posar la teva personalitat en el que fas, i aquest sentiment ho converteix en quelcom diferent”

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: