Blog

Somriure per pescar miracles

Un dia, en Jan, el meu nebot, que aviat complirà set anys , ens va parlar de la cançó “Somriure és fàcil”, l’adaptació al català del “Don’t worry be happy” de Bobby McFerrin que es va incloure al disc de la Marató de TV3 del 2015.

Resulta que en Jan havia tingut una mala experiència a l’escola i, com a resposta al mal comportament d’un company, li va treure la llengua i li va somriure. Ho va fer seguint la recomanació apresa de la cançó, que com diu la seva lletra: “Si algú et fa mal no ploris pas, treu-li la llengua i digue-li: Somriure és fàcil.”

En Jan ens va explicar que segurament el company de classe que s’havia portat malament no coneixia aquesta cançó i per això no sabia somriure a la vida i feia dolenteries. Tota una lliçó que ens dóna un nen tan petit i tan gran alhora.

Avui és Sant Joan i cada any ens reunim tots per dinar plegats i celebrar el seu dia . Enguany, la festa serà per videoconferència i el regal que li farem entre tots serà un recull de dibuixos i rodolins dedicats a ell.

Quan en Jan va néixer li vaig escriure una cançó: La cançó d’en Jan . La lletra diu que si treus un somriure del fons del teu cor, sempre sabràs que tot té solució. Vaig pensar que seria un bon rodolí per fer-li de regal.

M’agradaria que aquesta frase s’escampés arreu i que tots tinguem sempre un somriure a punt, per molt que ens costi a vegades. Que sapiguem que de veritat tot té solució i que per això només cal somriure des del fons del nostre cor. Amb confiança.

D’aquesta manera segur que aconseguirem pescar tots els miracles.

De tot cor.

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: