confinament,  Cullerades del Confinament

40. Miquel Martí i Pol

Cullerades del confinament

Avui és un dia perfecte per parlar, per fi, de Miquel Martí i Pol. Els seus poemes ens acompanyen en tots el posts del confinament i us vull explicar el per què:

Vet aquí que un dia de Sant Jordi de fa més de vint anys vaig descobrir els poemes de Miquel Martí i Pol.

Com cada any vaig sortir a visitar llibreries. Em passa sovint que em cau a les mans, a voltes de manera literal, un llibre “qualsevol” i el compro sense saber ni tan sols perquè. Gairebé totes les vegades que ho he fet han sigut un encert. Potser més endavant us aniré ensenyant tots aquests llibres.

Aquell any, d’entre els centenars de llibres que hi havia exposats a la parada que la llibreria havia posat al Passeig d’ en Blai d’ Olot, els meus ulls van anar a fixar-se en un de molt petit.

La portada era de color gris clar, era un llibret petit i molt prim. Dels que passen desapercebuts enmig de grans publicacions. La portada deia : “Miquel Martí i Pol. Un Hivern Plàcid. T’espera un llarg hivern de renúnices pactades amb tu mateix, per fer més netament tangible la clara solitud que en gronxola com una música molt suau, nostàlgica i amiga.”

Vaig agafar el llibre, el vaig obrir i hi vaig trobar un poema que es titulava JARDÍ. Vaig començar a llegir-lo per la meitat. Deia: “Refugia’t si pots en el secret d’aquest íntim jardí, desconegut i amable, que t’acull sense preguntar-te d’on vens ni quin propòsit t’encén la mirada” . Em vaig emocionar. Semblava que ho havia escrit per mi. Que sabia qui era jo i com em sentia i el que necessitava. El vaig comprar.

I després d’aquest vaig comprat tots els seus llibres, els ja editats i els que s’anirien editant posteriorment. Aquell dia vaig descobrir un poeta a qui li dec moltíssim.

Vaig tenir l’enorme sort de conèixer-lo. A dia d’ avui, i estic segura que així serà mentre visqui, el segueixo admirant i el llegeixo amb total devoció.

Dia 40 de confinament

A tots els Jordis, Felicitats.

Germà gran del Regne, Per Molts Anys.

Feliç diada a tothom. Estimem els llibres i les flors! Compartim?

#delsys #contes #confinament #joemquedoacasa #roses #llibres #miquelmartiipol #santjordi

”Com un ocell a les mans d’un infant,  
tan insegura  
com un ocell de niu a les mans d’un infant,  
la meva veu a les vostres mans. 
” Miquel Martí i Pol

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

2 comentaris

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: