confinament,  Confinament segona etapa

47. Quan plou

De vegades plou. Avui no ho sé, perquè això ho vaig escriure fa pocs dies, precisament un dia molt asollellat. Aquell dia pensava en la pluja i en el meu petit arbre.

A una amiga meva li agradaven els dies grisos i plujosos. A mi no m’havien agradat mai però amb el pas dels anys, a mesura que m’he anat fent gran, he après a apreciar-los-. Ben observats s’en pot treure molt d’aprenentatge.

Quan plou creixen les fulles dels arbres. Arbres com el del nostre jardí que el vam plantar fa dos anys i mig. M’encanta observar-lo, veure com es fan les flors i com intenten sortir les fulles. M’impressiona veure com canvia d’un dia per l’altre. Creix molt de pressa i m’agrada cuidar-lo.

Quan plou s’omplen rius i rieres . Visc en un poble molt petit, en una vall voltada de muntanyes precioses i plenes de salts d’aigua. Després d’una bona ploguda només cal obrir la finestra per sentir la remor llunyana dels salts. Val molt la pena parar la orella, calmar la ment i només escoltar l’aigua com cau.

Quan plou ens protegim per no mullar-nos i evitem sortir. De tant en tant, però, confesso que m’agrada sortir al carrer amb qualsevol excusa només per deixar que les gotes d’aigua caiguin lliurement sobre mi.

Quan plou penso en “Pluja” de Kisrty Gunn. Aquest llibre mereixeria un post a part. Qui sap si potser algun dia l’escriuré.

Quan plou penso que si que m’agrada la pluja i els dies grisos, perquè de ben segur que després sortirà el sol.

47 dies de confinament

Diu  Yongey Mingyur Rimpoche: ” El món és bonic a pesar de tot (…) No hi ha res lleig, només una bellesa que no saps veure. “

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: