Nadal 2020

20. La pastura

Chiapas. Mèxic.

No tenim ramats de xai ni ànecs. Tenim… un porquet i… una cabreta? No sé quins animal són, en realitat 😊, però ens van agradar molt i per això els vam comprar a un artesà que feia figures de tota mena amb fusta i pintades a mà. Era a Chiapas, en una casa vella i mig desmuntada a la vora de la carretera.

Chiapas és un dels 31 estats mexicà, situat al sud del país. El propi estat es presenta a si mateix com un estat ric en ecosistemes, ple de boscos, platges, selves i infinitat de llocs per visitar. En dono fe.

Jo hi afegeixo la gastronomia. Una de les millors experiències a San Cristóbal de las Casas va ser un caldo de res que ens van servir al carrer i va ser cuinat en un tros de garatge amb un fogonet que s’aguantava sobre unes fuestes velles. Inoblidable. Boníssim. Com la seva gent.

Cuidem-nos molt tots. Ándale.

Deia Octavio Paz ” S’ha de dormir amb els ulls oberts , s’ha de somniar amb les mans… “

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: