Nadal 2020

15. El fuster

Valladolid

Fa dies que no afegim cap ofici tradicional al pessebre. Li toca el torn al fuster. No pot faltar, tenim un fuster a la familia. El meu sogre. Amb el ferrer, el flequer i el fuster ja tenim força feina feta.

Buscant pels diccionaris, he trobat que un sinònim de fuster és mestre d’aixa. La wikipedia ens explica que un mestre d’aixa és un artesà que projecta, construeix i repara embarcacions o carros de fusta.

L’ofici de mestre d’aixa ha gaudit de gran prestigi i continuïtat al llarg de la història, a Catalunya i a bona part del món, per la seva combinació d’art i tècnica i per la importància que han tingut les embarcacions tant per a la pesca com per a la guerra i els carros al transport i el lleure.

Cuidem-nos molt. Toquem fusta.

Deia Joan Fuster: “ Tots, si arribem a tenir raó, la tenim a mitges “

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: