Blog

Teoria del Caos 1

La imatge pot estar protegida per drets d’autor

En Damià ja és al carrer quan s’ adona que s’ha deixat el mòbil al seu despatx del centre de Girona. Fa mitja volta. La màquina situada al hall de l’edifici li indica quin ascensor ha d’esperar per pujar fins al vuitè pis on hi té el despatx. Quan arriba l’ascensor, decideix cedir-lo a un senyor que ha arribat més tard i no deixava de mirar el rellotge amb nerviosisme. En Damià esperarà el següent ascensor i no podrà agafar el bus de les set per tornar a casa.

Al mateix temps, la Neus està acabant de redactar la sentència de l’últim judici que va fer la setmana passada. Ja porta escrites unes quantes pàgines i n’hi queden unes quantes més abans de plegar per avui.

Mentre en Damià recull les claus al despatx , sent com a fora el carrer s’atura el bus que sempre agafa per anar a casa. En aquest bus el conductor cobra el passatge a un senyor que acaba de sortir de l’edifici corrent i no deixa de mirar el rellotge amb nerviosisme. El conductor perd uns minuts buscant monedes a la seva jaqueta per poder-li donar el canvi correcte al passatger. Quan es pot posar en marxa de nou, s’ha d’aturar de seguida perquè troba un semàfor en vermell.

La Neus segueix redactant la sentència. Quan ja és a punt d’acabar es queda sense bateria al portàtil. El seu assistent aquest matí no ha anat a la feina perquè la seva filla s’ha posat malalta de sobte i l’ha hagut de dur a l’hospital. Així que avui no ha pogut revisar, com fa cada dia, que tots els portàtils de les oficines del jutjat mercantil numero dos estéssin connectats a la corrent i a la xarxa.

En Damià pren el bus de les set i vint-i-cinc. Aquest fa un recorregut diferent al de sempre i ha de baixar a unes quantes cantonades de casa seva. Quan baixa del bus decideix entrar a fer un cafè a la cafeteria de l’altra banda del carrer.

La Neus surt a les vuit passades del seu despatx del jutjat. A l’entrada s’entrebanca  amb un senyor que no deixa de mirar el rellotge amb nerviosisme. És el jutge del penal número tres. Es queden una estona parlant i, quan s’acomiaden, la Neus decideix que, abans d’anar casa, quedarà amb una amiga a la cafeteria de la cantonada.

En Damià rep una trucada mentre surt de la cafeteria. Mentre respon la trucada es topa amb la Neus que està distreta parlant per telèfon amb la seva amiga. Es miren als ulls i queden hipnotitzats. Ja s’han vist altres vegades però tots dos es pensen que l’altre no ho sap. 

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: