confinament,  Desescalada

65.Violin Concerto in D major, Op 35

El Concert per a violí en Re Major ( D Major ) , Opus 35 és una composició de Piotr Ilich Chaikovski del 1878, en una època de la seva vida personal en la que necessitava recuperar-se d’una depressió derivada del fracàs del seu matrimoni. Al llarg de tot el concert es poden deduïr els diferents estats anímics del compositor. Descobrirem la seva lluita i finalment el tancament de l’obra amb molta energia i vitalitat.

Aquest concert va ser el fil conductor de la pel·lícula “El Concierto”, dirigida per Radu Mihaileanu el 2009 que explica com el millor director d’Orquestra de la Unió Soviètica, en plena crisi de la orquestra del Bolchoï, fou destituït al negar-se a acomiadar als músics jueus de la companyia. Tres décades més tard , relegat a fer la neteja del Bolshoi, per una suma de casualitats el protagonista reuneix als seus antics companys, ja tots grans i retirats de la música, per participar en un concert a París on interpretaran el concert de Txaikovsky.

Per arribar fins a París i aconseguir la orquestra perfecta i la millor violinista per a l’actuació passaran un munt de coses: casualitats encadenades, llàgrimes, retrobaments, reconciliacions, lluites, creativitat, ganes de lluitar i emprendre i tot de fets que bé es podrien assimilar al que està passant actualment en aquesta pandèmia que ens assetja en ple segle XXI. Tothom, qui més qui menys, ens hem de reinventar i hem de lluitar. Sobretot, rendir-nos mai.

65 dies de confinament. Desescalant en fase 1. Salut per tothom. Sempre mirem endavant.

Deia el novelista finlandès Mika Waltari: ” Tot i que les tornes canviïn amb el temps, l’esperit perdura”

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: