Nadal 2020

11. Els “Reis” de Xi’An

Xi’An. Xina

Els Reis Mags del nostre pessebre també venen d’Orient. Concretament són tres guerrers de l’exèrcit de terracota provinents del mausoleu de Qin Shi Huang , el primer emperador de la Xina unificada. Es troba prop de la ciutat de Xi’an, extrem oriental de la ruta de la Seda, a la República Popular de la Xina i porta d’entrada del budisme al país.

Ens explica la wikipedia que l’exèrcit és format per unes 8.000 figures distribuïdes en formació de batalla en 4 fosses diferents; la tomba de l’emperador Shi Huang és situada a un quilòmetre i mig dels seus guerrers protectors.

Els guerrers de terracota van ser elaborats amb motlles; posteriorment, es treballava cada figura independentment. Tors, braços i cap eren les parts més modificades, i s’hi afegien detalls per fer-les úniques (bigotis, barba, cabells…). La roba i les armes eren un reflex de la jerarquia militar. Eren policromats amb colors molt vius i brillants, però amb el contacte amb l’oxigen s’han rovellat i fet malbé.

Els nostres soldadets els tenim ben guardats i , un cop a l’any venen acompanyats dels camells de Dubai i s’allotgen a l’hostatgeria del Monestir de Poblet. Així de simple 😁

Cuidem-nos molt, prenem sopes de cultures.

Deia Lin Yutang, escriptor y filóleg xinès: ” La meitat de la bellesa depèn del paisatge i l’altra meitat de l’home que el mira “

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: