Desescalada

L’Arca de Noè ( III ) : L’arc de Sant Martí

Després del Diluvi Universal, un cop les terres es van eixugar, Noè va presentar a Yahvé un sacrifici. En aquell moment, Déu va decidir que no tornaria a provocar un diluvi per destruir la terra i els éssers vius. Per recordar aquesta promesa va posar l’Arc de Sant Martí al cel. Cada vegada que, després d’una pluja assolellada, sortissin els núvols, apareixeria també l’Arc de Sant Martí per recordar-li que no hi hauria més diluvis.

L’ Arc de Sant Martí s’ha utilitzat com a símbol de pau. Sense anar més lluny, ha simbolitzat el “tot va bé ” durant la pandèmia de la Covid-19. Anteriorment Itàlia ja havia fet sortir l’Arc als seus balcons demanant la pau al món. Va ser l’any 1961 durant el moviment “Pau des de tots els balcons”. També es l’Arc de Sant Martí un símbol de llibertat: el col·lectiu LGTB té l’Arc Iris com a símbol a la seva bandera. Al món del cinema i la música no es pot deixar de mencionar la cançò “Over the rainbow” , escrita per a la pel·lícula “El mago de Oz”.

Buscant informació sobre aquest arc de colors, el meu interés se n’ha anat en saber perquè en català li donem el nom d’Arc de Sant Martí i no pas Arc Iris. La revista Sàpiens, en aquest article, ens dóna un munt d’explicacions, totes elles molt interessants.

Sabeu que barrejant tots els colors de l’Arc de Sant Martí obtenim el blanc ? I que cada color de l’Arc que veiem és en realitat l’únic color que no hi ha en aquella franja ?

El meu desig per avui: Salut per tothom i molts colors a les nostres vides 🙂

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: