Nadal 2020

5.El Pastor i el xai

Roma

El pastor i el ramat d’ovelles són imprescindibles en qualsevol pessebre. Aquesa figura la vam comprar a Roma, la ciutat eterna. Tal com el Pasquino, l’escultura parlant més cèlebre d’aquesta històrica ciutat, el nostre pastor sembla que observa alguna cosa important i ens la vol explicar.

La figura és de marbre, sense pintar , molt expressiva i plena de detalls. M’agrada com la seva cabellera es confón amb la llana de la ovella. M’imagino un formatge sec i un rosegó de pa dins el seu sarró.

Ens diu la wikipedia que el pastor és la persona que cuida un ramat d’animals, de manera que els treu a pasturar i els retorna a refugi. El pastor es pot ajudar d’animals guia, com el gos d’atura, per mantenir unit el ramat. És una persona amb bon coneixement del territori, per poder aprofitar les zones amb millors pastures a cada època. Per això culturalment se l’associa amb la terra, la llibertat i la vida senzilla

Deia Humberto Eco en El nom de la Rosa ” Si un pastor falla, se l’ha de separar dels altres pastors, però, ai si les ovelles comencessin a desconfiar dels pastors!… “

Cuidem-nos molt tots.

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: