Desescalada

88. El Salami Pi

Darrera una etiqueta com aquesta hi ha molta gent treballant: Hi ha qui ha creat un programa informàtic per poder-les dissenyar, hi ha qui les dissenya, hi ha qui fa que aquest disseny es pugui llegir i interpretar correctament en un software , hi ha qui les enganxa al producte, hi ha qui les distribueïx als centres de venda, et…

Entremig hi ha molta més gent i molt més treball encara. Una etiqueta com aquesta no es fa amb un clic. Cal configurar molts paràmetres, enllaços, comunicacions… Per no posar-me amb paraules massa tècniques i específiques, deixo aqui que la imaginació voli.

Quan, després de tot, tenim l’etiqueta a punt i un software gegant preparat, el que cal és posar-ho en marxa. Fer que surti al carrer. És el que nosaltres, en la nostra feina, anomenem arrancada: Fer que una industria, per exposar un cas, pugui etiquetar i expedir el seu producte. Per això cal que implantadors, desenvolupadors i client vagin a una.

Les arrancades són traumàtiques, ho sabem de sempre: Hores i hores de feina, jornades que no acaben mai, tensió, pressió, patinades, correccions, importacions, sincronitzacions, reunions, millores, millores, més millores, proves, proves , més proves…

Fer tot això en condicions normals ja és una obra faraònica. Fer-ho en confinament és afegir-hi més salsa.

També hi ha bons moments, però: són moments que ens els provoquem per no acabar fregits de tot; Cantem, acotxem el nostre salami de prova, ballem a planta quan ja no hi queda ningú i hem d’esperar que el software faci el seu reset, tremolem de fred, ens abriguem una mica, saltem perquè no se’ns inflin tant els peus, entrem , sortim, escoltem, remuguem, ho engegariem tot a rodar però no ho fem i l’endemà hi tornem.

Finalment, quan arriba el dia en que veiem que la nostra estimada etiqueta surt correctament per una impressora estem tant contents que som capaços de guardar-la de record… El nostre Salami PI (pesa 3.14 Kgs ) ens ha ajudat a fer moltes proves i de ben segur encara ens ajudarà fins que l’arrancada conclogui.

La ment humana és molt més gegant que qualsevol projecte, implantació, etiqueta, arrancada o el que sigui. Les persones som unes bèsties.

El que no tinc tant clar és si això és bo o és dolent.

Mireia, Jess, Gabri, Sistemes,SFW Factory, Delsys team, Admin, Cúpula. Bona feina. Gran equip.

88 dies. Desescalant. Respirant.

Diu la xíndria: Imagina’m molt rodona i molt gran. Abraça’m. Parteix-me per la meitat amb les mans juntes. Una meitat deixa-la ben lluny al teu costat esquerra. L’altra meitat deixa-la ben lluny al teu costat dret. Tanca els ulls. Respira a fons.

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: