Nadal 2020

6. Els pescadors

Noruega

Ja tenim un ferrer, una panadera i un pastor. Afegim avui als pescadors . Un parell d’avis simpàtics i valents, que no tenen por del fred i la humitat i surten cada dia al Mar de Noruega a buscar el peix més bo per alimentar a les seves families.

Ens diu la wikipedia que un pescador és la persona que viu de les captures de peixos i altres animals aquàtics, ja que pesca prou quantitat per alimentar-se i vendre’n l’excedent. Pertanyent al sector primari, és una professió que ha existit des de la prehistòria en diverses modalitats, Es calcula que al món hi ha més de 30 milions de persones amb aquest ofici, especialment a l’Àsia. El pescador pot ser una metàfora per referir-se a Jesús.

Diu Erri de Luca en ” Els peixos no tanquen els ulls” ( 2011 ): ” Al mar no és com a l’escola, no hi ha professors que valguin. Està el mar i estàs tu. I el mar no ensenya res, el mar fa , i a la seva manera. “

Potser una mica com jo mateixa?

Cuidem-nos molt tots.

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: