Desescalada

71. Les galetes que curen

Aquestes galetes de crema són la meva medicina emocional. La mare les fa de tant en tant, quan sap que les necessito. Quan les veig a taula sempre em poso contenta: m’emociono, m’entra la gana quan crec que estic tipa, em marxa el dolor, em poso a riure … m’alegren el dia, la nit, la tarda, la setmana sencera. M’encanten.

Ahir al vespre en va fer perquè sabia que necessitava treure tota l’emoció que haviem viscut durant el dia, i és que ahir, per primera vegada des de l’inici del confinament, ens vam retrobar amb el meu germà, la Gemma i en Jan.

Abans del confinament ens veiem sempre: el petit venia a casa l’àvia a dinar un parell de dies a la setmana; el meu germà i jo dinàvem junts amb la mare molt sovint; a la Gemma la vèiem quan venia a buscar a en Jan i tots junts compartíem festes, àpats, caps de setmana, excursions, …

Però, com ens ha passat a tots, o si més no , a la majoria, aquesta pandèmia ens va confinar cadascú a casa seva i hem estat setanta dies sense poder-nos abraçar.

Així que el dia d’ahir va ser excel·lent: vam dinar junts, vam abraçar-nos, vam jugar, vam ballar, vam fer jocs de màgia i vam explicar acudits. Va ser fantàstic.

Però no va ser fins al vespre, quan ja érem a casa de nou, quan vaig començar a processar el dia viscut. Em sentia extranya, emocionada però sense entendre gaire el que havia passat: per fi ens haviem vist. Tots portàvem mascaretes, semblava que estàvem en una pel·lícula, que allò no era real. Mirava les fotos i pensava que els havia enyorat moltíssim. Se’ns veia als ulls que tots ens havíem trobat a faltar.

Pensava també en els nebots que viuen més lluny: la Carla i en Marco. Pensava en la Clàudia i la Júlia i en Marc. Pensava en les ganes que tinc de veure’ls a tots.

Quan a l’hora de sopar la mare va posar a taula les galetes de crema em vaig posar a plorar com una magdalena.

71 dies. Desescalant . Disfrutant de les coses petites.

Diu Joaquin Sabina: ” Ballar és sominar amb els peus “

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

4 comentaris

Deixa un comentari si et ve de gust

A %d bloguers els agrada això: