Desescalada

85. El Dia de la Dalla

Dia de la Dalla

Avui tocaria celebrar el Dia de la Dalla. L’edició XXII, que de seguida és dit. Com tants altres actes, aquest ha estat cancel·lat degut al Covid-19 i es tornarà a celebrar, si tot va bé, més endavant.

El Dia de la Dalla és una de les festes més boniques del nostre poble. Va néixer amb la idea de recuperar l’antic ofici de tallar l’herba ben “arran” de manera manual, amb la dalla.

A dia d’avui és pràcticament impossible veure algú fent servir aquesta eina de manera habitual. En l’era tecnològica en la que vivim, tots aquests treballs ja s’han mecanitzat.

Darrera el format d’un concurs, el poble dels Hostalets de Bas ha aconseguit reunir any rere any més de mig centenar de segadors / segalaris / dalhadors d’arreu de Catalunya, el País Basc i França.

Dones, homes, nenes i nens… són molts els que dallen, els que n’aprenen i els que practiquen l’ofici com a esport, competint, fins i tot, a nivell europeu.

És una festa de germanor en la que es comparteix esport, cultura, memòria i homenatge al camp i la seva gent.

Dia de la dalla / Almitza Sega Elkartea / Dalhada Le Fossat

Tant de bo aviat ens poguem trobar i retrobar amb tots vosaltres.

Comissió de Festes dels Hostalets, feu molt bona feina.

85 dies. Desescalant. Dallant.

Diu Nuria Esponellà: “La vida no es pot explicar amb raons, és una experiència que passa i l’has de sentir amb el cor. “

Benvinguts, passeu passeu, que de les lletres en farem caliu.

2 comentaris

Deixa un comentari si et ve de gust

Descobriu-ne més des de El Caliu d' El•la

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint